U bevindt zich hier: Hosting

Hosting

 

Om uw website op internet te plaatsen heeft u een Hosting (ruimte op een internetcomputer) nodig. Bij Bastings Webdesign wordt uw website gehost op onze eigen servers tegen kostprijs. De prijs is afhankelijk van de grotote van uw website en enkele technische specificaties van uw website/shop. Wanneer u een website laat bouwen wordt er een passend hostingpakket gemaakt op een van onze servers. U krijgt beperkte toegang tot het servergedeelte zodat u zelf bv. mailadressen kunt aanmaken, vakantieberichten kunt laten versturen, statistieken kunt inzien en nog veel meer. Bij al onze hostingpakketten krijgt u gratis een .nl domeinnaam en kunt u gebruik maken van onze premium support. Er zijn geen opstartkosten van toepassing.

De kosten van onze hostingpakketten zijn vanaf €60 per jaar. Meer info krijgt u bij ons eerste kennismakingsgesprek.

Domeinnaam kosten

 
     
.nl € 18 p/j  
.be € 24 p/j  
.de € 24 p/j  
.com € 18 p/j  
.net € 24 p/j  
.nu € 24 p/j  
.org € 18 p/j  
.info € 24 p/j  
.eu € 24 p/j  
     
     

Domeinnaaminfo

U staat er misschien niet altijd bij stil, maar een domeinnaam is een waardevol 'bezit'. Stelt u zich eens voor wat de gevolgen zouden zijn als u uw domeinnaam niet meer had... Uw website zou niet meer te bereiken zijn, u zou geen mail meer ontvangen op uw domeinnaam, uw relaties zouden zich afvragen wat er aan de hand is, noem maar op. Nu raakt u uw domeinnaam gelukkig niet zomaar kwijt. Maar wat wel met enige regelmaat gebeurt is dat u een bedrijf begint, bijvoorbeeld Abcde Metaal, en dat u de domeinnaam abcdemetaal.nl of abcdemetaal.com wilt vastleggen en die blijkt dan al bezet te zijn. Vervolgens krijgt u een mailtje of een telefoontje van een bedrijf of van een persoon die deze domeinnaam geregistreerd heeft. U mag de domeinnaam overnemen, maar daar hangt echter wel een prijskaartje aan... U heeft dan meestal te maken met een bedrijf of persoon die niet zo'n hele goede bedoelingen heeft. Op de een of andere manier heeft men lucht gekregen van een bepaalde domeinnaam en dan registreren ze die. Vervolgens gaan ze die domeinnaam proberen te verkopen. Dit verschijnsel wordt ook wel domeinnaamkaping genoemd oftewel cybersquatting. Beide termen betekenen hetzelfde.

Domeinnaamkapers nemen gewoon een domeinnaam in beheer en gaan wachten totdat ze deze kunnen verkopen. Vaak willen ze de domeinnaam verkopen voor prijzen die echt buiten alle proporties zijn. Sommige bedrijven hebben hun naam nodig voor hun website en betalen de gevraagde prijzen. Dit maakt het tot een zeer lucratieve zaak voor deze 'kapers'.

Misschien denkt u nu "Maar heb je dan geen recht op die domeinnaam als dat de naam van je bedrijf is?" Nou, zo makkelijk is het helaas niet. In principe mag iedereen een bepaalde domeinnaam registreren. Het hangt van een aantal factoren af of die persoon er zomaar een groot bedrag voor mag vragen. Een belangrijke factor is daarbij of de domeinnaam generiek of specifiek is.

  • Een specifieke domeinnaam is bijvoorbeeld 'bakkerijdevries.nl'; die domeinnaam is normaliter alleen van waarde voor meneer of mevrouw De Vries, eigenaar van die bakkerij.
  • Een generieke domeinnaam is bijvoorbeeld 'brood.nl'; alle bedrijven die iets met brood doen zouden gebruik kunnen maken van deze domeinnaam.


Een tijdje terug oordeelde een rechter dat een eigenaar een specifieke domeinnaam moest afstaan aan iemand die een bedrijf had met die naam. De rechter vond dat de eigenaar de domeinnaam alleen maar geregistreerd had om hem (voor veel geld) door te verkopen. Bij generieke domeinnamen zou je een heel ander verhaal krijgen. Dus mocht iemand u benaderen met de vraag of u een domeinnaam wilt overnemen en het is een specifieke domeinnaam, dan is het goed om het bovenstaande in het achterhoofd te houden en niet meteen de hoofdprijs te betalen.

Typosquatting

Dan zijn er ook nog mensen die domeinnamen registreren met een typefout erin. De domeinnaam 'ditismijnwebsite.nl' kan bijvoorbeeld ook getypt worden als 'ditismijnwebside'. Heeft u een domeinnaam die nogal spelfoutgevoelig is, dan kunt u overwegen om ook de variant met de spelfout erin vast te leggen, al was het maar om te voorkomen dat een ander die domeinnaam registreert en uw naam gaat misbruiken.

.nl of anders?

U kunt ervoor kiezen om uw domeinnaam vast te leggen met .nl (als deze nog vrij is) maar een domeinnaam legt men ook vaak vast met meerdere extensies zoals .com of .eu.
De .nl is dan het hoofddomein en de andere namen worden geforward naar dit domein.

Verhuizen

Wanneer u bij Bastings Webdesign & Hosting een hostingspakket afsluit, kunnen wij uw domeinnaam gratis verhuizen. U vraagt aan uw huidige hoster de "verhuiscode" en wij doen de rest!

Forwarding

U heeft uw website met de naam www.mijnwebsite.nl, maar u heeft ook een domeinnaam www.mijnwebsite2.nl en u wilt ervoor zorgen dat bezoekers van mijnwebsite2.nl uitkomen op mijnwebsite.nl Wanneer u via Bastings Webdesign & Hosting een domeinnaam registreert, forwarden wij deze gratis naar een door u te bepalen URL. Ook kunnen wij uw e-mail doorsturen. Wijzigingen op een later tijdstip kosten € 4,00. Een forwardingspakket is bij Bastings Webdesign & Hosting gratis! Dat wil zeggen; registreer uw domeinnaam bij ons en wij forwarden deze gratis voor u. U heeft géén e-mailfuncties.

 

 

 

Alle prijzen zijn excl. 21% BTW.

Op al onze diensten en producten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Klik hier.

Vooraf prijzen vaststellen is niet mogelijk. Deze kunnen wij u per offerte doen toekomen wanneer u uw wensen kenbaar heeft gemaakt.

 

 

 

  Bastings Webdesign
Adresgegevens
     
  Tel: +31 (0)46 204 62 99
  Mob: +31 (0)6 509 3 0408
  Mail: info@bastingswebdesign.nl
     
  K.v.K.: 140 978 76
  BTWnr: NL158088736 B01